DENİZLİ / TAVAS - Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi

Geleneksel Sudoku Yarışması

Geleneksel Sudoku yarışmamız 30 Nisan Pazar günü yapılacaktır. Denizli genelindeki bütün ilkokul, ortaokul ve liselerimizden öğrencilerimizi bekliyoruz.

09-04-2017

TAVAS ZEYBEKLER ANADOLU LİSESİ

SUDOKU YARIŞMASI ÇALIŞMA PLANIDIR

Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi “Zekâ Oyunları ve Matematik Olimpiyatları Kulübü”nün organize ettiği Sudoku Yarışması 30 Nisan 2017 Pazar günü, saat 10.30’da, Tavas Zeybekler Anadolu Lisesinde yapılacaktır. Denizli’de katılmak isteyen okulların, kendilerini temsil edecek öğrencinin adını, okul adresini, telefon ve faks numaralarını bir yazıyla, 28 Nisan 2017 tarihine kadar, Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi’ne faksla bildirmeleri gerekmektedir.

Yarışma Hakkında Bilgi

1. Yarışma merkezi: Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi

2. Yarışma Tarihi: 30 Nisan 2017 Pazar günü, saat 10.30

3. Paydaşlar:

Tavas Kaymakamlığı

Tavas Belediyesi

Tavas İlçe milli Eğitim Müdürlüğü

A.Genel Amaçlar

Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi Matematik Olimpiyatları ve Zekâ Oyunları Kulübü öğrencilere matematik dersini sevdirmek, Sudoku bulmacası hakkında farkındalık yaratmak, zekâ oyunlarına ilgiyi artırmak, eğlenirken düşünme ve düşünerek öğrenme ilişkisi kurarak yarışma heyecanını yaşatmak amacıyla Sudoku Yarışması düzenlemektedir.

Sudoku Nedir?

Sudoku, standart biçimde oluşturulmuş 9×9 boyutlarında bir diyagram üzerinde çözülen ve her satırda, her sütunda ve her 3×3 boyutluk karede, 1’den 9’a kadar olan rakamların birer kez yer alması gerektiği temeline dayanan bir zekâ oyunu çeşididir. Sudoku, günümüzde tüm kıtalara ve ülkelere yayılmış ve oldukça popüler olan bir zekâ oyunudur.

Tüm Sudoku çeşitleri için geçerli olan üç temel kural vardır.

Her satırda tüm rakamlar bulunmalı ve bu rakamlar sadece birer defa yer almalıdır.

Her sütunda tüm rakamlar bulunmalı ve bu rakamlar sadece birer defa yer almalıdır.

Her bölgede tüm rakamlar bulunmalı ve bu rakamlar sadece birer defa yer almalıdır.

50 ye yakın Sudoku çeşidi bulunmaktadır. Sürekli yeni türleri üretilmektedir.Bunlardan bazıları; Klasik Sudoku, Bölgesel Sudoku, Ardışık Sudoku, Ardışıksız Sudoku, Multi Sudoku, Köşegen Sudoku, Toplamlı Sudoku, Zincir Sudoku ….

B. Katılım:

Bu yarışmaya Denizli genelindeki ilk, orta ve lise öğrencileri katılabilir. Her okul en fazla 2 aday gösterebilir Başvuru, okul müdürünün onayıyla, faksla yapılır. Başvuruda katılımcı öğrencilerin bilgileri, okulun açık adresi, telefon ve faks numaraları yer almalıdır. Bu bilgiler iletişim için gereklidir. Yarışmaya katılmak için, belirtilen tarihe kadar başvuruda bulunmuş olmak ve yanında bir kimlik bulundurmak yeterlidir. Yarışmaya katılan öğrencilerin yeme içmeleri yarışmaya ev sahipliği yapan Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi tarafından; ulaşım masrafları katılımcılar tarafından karşılanır.

C. Yarışmanın Niteliği:

Yarışmada öğrencilere farklı kategorilerde seçilmiş sudoku bulmacaları verilir. Yarışmacılardan kendilerine verilen sudoku bulmacalarını çözmeleri istenir. Süre bir saattir. Sorular, Zekâ Oyunları Kulübü jürisince hazırlanır ve yarışma günü salonlarda hazır tutulur.

D. Yarışmanın Kategorileri

Yarışmada öğrencilerin kategorilerine göre;

İlkokullar: Kolay-Kolay şeklinde 2 sudoku bulmacası,

Ortaokullar: Kolay-Orta şeklinde 2 sudoku bulmacası,

Liseler: Kolay-Orta-Zor şeklinde 3 sudoku bulmacası verilir.

E. Değerlendirme:

1.      Sudoku Yarışması değerlendirilirken süreye göre doğru çözüm aranacaktır. Süreye göre doğru çözüm sayısı yeterli ise hatalı çözümler dikkate alınmayacaktır.

2.      Süreye göre tam doğru çözümlerin sayısı yeterli olmazsa puanlama esasları;

a) Kolay sudokulardaki her doğru değer yerleştirme 2 puan,

b) Orta sudokulardaki her doğru değer yerleştirme 3 puan,

c) Zor sudokulardaki her doğru değer yerleştirme 4 puan,

d) Herhangi bir beraberlik durumunda derece paylaştırılacaktır.

3. Yarışma sonucunda tüm dereceler ilân edilir

F. Ödüller:

İlk üç dereceye giren öğrenciler başarı belgesinin yanında altın, gümüş ve bronz madalya kazanırlar. Tüm katılımcılar ve okullar da katılım belgesiyle ödüllendirir.

Yarışma Sorumlusu: Derya Artanlar Özcan, Sudoku Koordinatörü. Dr. Yüksel Marım, Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi Müdürü.

e posta adresi: desfa@hotmail.com

Cep: 5056712634 (Derya Artanlar Özcan).

Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi: Tel: 0258- 613 14 47 (okul), Faks: 0258-613 05 55

Adres: Yaka Mah. Eski Hastane Karşısı, Tavas/Denizli

19-04-201719-04-2017

Bilgi için http://sudoku.matematiktutkusu.com/sudoku-cesitleri/ adresi kullanılabilir.

Onaylar:dosyalar/2017_04/18095629_Onaylar.rar

Yayın: 09.04.2017 - Güncelleme: 19.04.2017 09:01 - Görüntülenme: 501